Kuo skiriasi tradicinės vinilinės grindys nuo naujos kartos SPC vinilinių grindų?

Kuo skiriasi tradicinės vinilinės grindys nuo naujos kartos SPC vinilinių grindų?

calendar_today
visibility 54 Peržiūros
category Kategorijoje: Naudinga

Augant vinilinių grindų populiarumui, nesustoja ir jų tobulėjimas, dėl to atsiranda ir naujų, mažiau žinomų vinilinių dangų rūšių. Populiarios LVT (Luxury Vinyl Tile) vinilinės grindys jau ir Lietuvoje užsitarnavo savo vietą, tačiau tokie gaminiai kaip SPC vilininės grindys dar tik skinasi savo kelia grindų dangų rinkoje. Šįkart aptarsime būtent tradicinių bei SPC vinilinių dangų skirtumus bei panašumus.

 

LVT bei SPC skirtumai

 

Vienas iš pagrindinių ir esminių skirtumų yra pagrindo sudėtis. Įprasta vinilininė grindų danga turi iš PVC (polivinilchloridas) pagamintą elastingą pagrindą. SPC (Stone Polymer Composite) vidinė plokštė yra pagaminta iš akmens ir plastmasės mišinio, dėl kurio nešančioji plokštė yra kur kas tvirtesnė, mažiau lanksti. 

 

Tvirtumas – esminis skirtumas tarp šių grindų tipų. SPC lentelės kur kas kietesnės, dėl to jos atlaiko kur kas didesnius smūgių ar svorio krūvius nei LVT. LVT elastingesnės, dėl to ant jų maloniau vaikščioti, tačiau nuo sunkių baldų ant jų gali likti įspaudų žymės, tuo tarpu SPC įspaudams yra kur kas atsparesnės. Taip ypač pravartu įvairiuose viešos arba komercinės paskirties projektuose. 

 

SPC grindys paprastai yra storesnės (4-6 mm) nei tradicinės vinilo grindys, kurių storis paprastai siekia iki 4 mm.

 

Vienas iš SPC privalumų yra atsparumas intensyvios saulės (UV) poveikiui. Tradicines LVT grindis paprastai rekomenduojame klijuoti gausiai saulės gaunančiose vietose, tuo tarpu SPC gali būti klojama slankiuoju (plaukiojančiu) būdu neklijuojant prie pagrindo ir neatsižvelgiant į saulės poveikį.

 

Abiejų rūšių grindys gali būti įrengtos ant daugumos populiarių pagrindų, tokių kaip osb, fanera, cementiniai ar tiesiog senos grindys. LVT kur kas jautresnės pagrindo nelygumams nei SPC. Jei paviršius turi tokių trūkumų, kurių nenorite ar negalite išlyginti, tokiu atveju geriau rinktis SPC vinilines dangas. Bet kokiu atveju pasitarkite su specialistu dėl naujų grindų įrengimo ant esamų grindų.

 

SPC vinilinės grindys visuomet bus šiek tiek brangesnės nei LVT.

 

 

LVT bei SPC panašumai

 

Atsparios vandeniui – abi rūšys nėra jautrios skysčių poveikiui. Išsilieję skysčiai bei drėgmė paprastai didelės įtakos nepadarys, tačiau tuo piktnaudžiauti neverta, visus nešvarumus rekomenduojame iškart nuvalyti.

Vinilinės-grindys-LVT-pries-SPC-post.jpeg

Dėl savo savybių šias grindis rekomenduojame naudoti drėgmei jautriose patalpose, tokiose kaip virtuvės, vonios kambariai, koridoriai ir pan. Taip pat jos puikiai tarnaus kavinėse, restoranuose ir kitose intensyviai naudojamose patalpose.

 

Šias grindis taip pat labai paprasta prižiūrėti. Valykite jas sausai, o pagal poreikį drėgnai, gerai išgręžtą šluoste. Jei reikia panaudokite vinilinėms grindims skirtas priežiūros priemones.